Ce facem cu certificatele verzi false ?

Via Ziare com am citit pozitia Dr. V. Gheroghita

Situație fără ieșire pentru persoanele cu certificat fals care vor să se vaccineze. Gheorghiță: „Nu cred că se poate absolvi toată lumea de vreo vină”

Cred ca ar cam trebui clarificat un aspect. Daca incriminam in aceeasi masura legal si pacientul si persoana care a vandut un certificat verde fals nu vom creste deloc atractivitatea vaccinari.

Avem nevoie de o perioada de gratie pentru cei cu certificate false.

Eu cred ca ar trebui ca statul sa acorde 1-2 luni in care toti cei care au certificate verzi false să se ducă la centru de vaccinare și să facă vaccinarea normal și sa fie introduși in sistem fără consecințe.

După această perioadă de grație să se aplice toate măsurile prevăzute. Vaccinarea asta e ceva unic în ultimii 100 de ani, oamenii au tot felul de motive personale, conjucturale, culturale. In ceasul al 12-lea se poate remedia situația fără să declanșam sute de anchete ci mai bine să le dăm un feedback pozitiv.

Scăpați de anchetă și stres dacă vă rezolvați vaccinarea în mod legal.

Nu are rost să bagam la gramada oameni care au fost clar influentati ori de infodemie ori de catre ciubucari care manipuleaza cetatenii.

Să gândim constructiv și pe termen lung.

Publicat de

Claudiu Degeratu

Sunt sociolog si expert in securitatea națională, internațională, NATO, UE, apărare si studii strategice. Am lucrat in cadrul MApN in diferite funcții timp de 13 ani si continui sa ma implic in acest domeniu ca expert independent. Am apariții la tv si radio si particip la conferințe de profil. Mai multe detalii despre mine găsiți pe Linkedin.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.