Aparitie in presa

Multumesc domnului Victor Bratu.
Pentru ca eram in trafic cand am vorbit cu domnul Bratu acum realizez ca tehnic si conceptual comunicarea nu a reusit pe deplin. ­čÖé Deci mea culpa, sa imi fie invatura de minte.
Fac cateva preciz─âri pentru „c─âtanele b─âtr├óne ┼či mai pu┼úin b─âtr├óne” care sunt foarte atente la terminologie si care pot fi putin surprinse de titlu dar si de acest fragment: ” Claudiu Degeratu, expert ├«n securitate, a confirmat pentru cursdeguvernare.ro c─â brigada din Rom├ónia poart─â denumirea oficial─â de ÔÇŁGrup de lupt─â de nivel brigad─âÔÇŁ, ├«n componen╚Ťa c─âruia vor intra, ├«n perioadele de derulare a exerci╚Ťiilor comune, cel mult 3.500 de militari, componenta rom├óneasc─â ÔÇŁla standarde NATOÔÇŁ fiind de 1.500-2.000 de militari.”

Am estimat, nu am confirmat, ca brigada va fi una mai redusa numeric, mai spre „grup de lupta” asa cum americanii denumesc oficial „brigade combat team”. Pentru moment denumirea oficiala generica este de Brigada Multinationala NATO, cand va fi declarata oficial instituit─â vom vedea care va fi denumirea. Despre componenta cadru romaneasca stim ca va fi Brigada 2 dar va mai dura pana va fi operationalizata asa ca cel mult 2 batalioane, 20 si 26, ar putea sa constituie contributia noastra la standarde NATO. Evident ca daca in buna traditie romaneasca vom incerca sa canibalizam alte unitati din tara ca sa iesim rapid cu 5000 de soldati numeric o rezolvam, dar nu se mai cheam─â c─â facem operationalizare ci altcumva…
Multumesc cursdeguvernare.ro

Grup de lupt─â de nivel brigad─â ├«n Rom├ónia ÔÇô 5 state contribuie cu trupe: UK asigur─â comanda for╚Ťei navale la Marea Neagr─â. Avertismentele f─âr─â echivoc ale lui James Mattis

Publicat de

Claudiu Degeratu

Sunt sociolog si expert in securitatea na╚Ťional─â, interna╚Ťional─â, NATO, UE, ap─ârare si studii strategice. Am lucrat in cadrul MApN in diferite func╚Ťii timp de 13 ani si continui sa ma implic in acest domeniu ca expert independent. Am apari╚Ťii la tv si radio si particip la conferin╚Ťe de profil. Mai multe detalii despre mine g─âsi╚Ťi pe Linkedin.

Las─â un r─âspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.