Romania la s.a.

Am aflat, via Hotnews, ca pe 9 septembrie se va produce intalnirea dintre presedintele Iohannis si cancelarul Merkel. Cu alt prilej spuneam ca Romania este din ce in ce mai izolata. Acum avem o dovada mai clara. Conform unui comunicari de la Cotroceni, Hotnews titreaza: „Presedintele Klaus Iohannis se va intalni cu cancelarul german Angela Merkel pe 9 septembrie, la Berlin, potrivit unui comunicat al Administratiei Prezidentiale. Formatul de discutie este Germania – Romania – Belgia (premierul Charles Michel) – Luxemburg (premierul Xavier Bettel), potrivit sursei citate.

Ce avem noi in comun cu Belgia si Luxemburg cand vine vorba de viitorul Uniunii

Europene ?

Inteleg, nu vom fi primiti in formatul Visegrad, nu vom fi primiti sau nu contam in formatul cu Polonia, nici macar nu putem realiza un format regional cu Bulgaria, Grecia si Cipru ?!

Pe scurt, Germania ne vede la capitolul „si altele”, tari mici, sateliti sau greu de asimilat unor formate regionale.

Nu imi inchipui cum poate sa accepte Romania, presedintele Iohannis, un asemenea afront ? Ce sa discutam noi cu Luxemburgul la masa de fata cu cancelarul german ? Ce spectacole mai sunt prin Sibiu ? Ce noutati mai sunt prin targ ?

Publicat de

Claudiu Degeratu

Sunt sociolog si expert in securitatea națională, internațională, NATO, UE, apărare si studii strategice. Am lucrat in cadrul MApN in diferite funcții timp de 13 ani si continui sa ma implic in acest domeniu ca expert independent. Am apariții la tv si radio si particip la conferințe de profil. Mai multe detalii despre mine găsiți pe Linkedin.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.