Nea Vasile, urmașul lui Ciucă la Apărare

Ultima declarație a ministrului Apărării, Vasile Dîncu despre situația din Europa ne lasă cu gura căscată.

”Trebuie sa revenim la valorile de acum 30 de ani, în momentul în care gândeam securitatea alături de Rusia, nu împotriva Rusiei.” via stiripesurse

Later edit– am găsit înregistrarea emisunii aici unde Dîncu se chinuie să facă un rezumat după declarația președintelui francez E. Macron care făcea referință la ideea că acum 30 de ani, europenii gândeau securitatea alături de ruși. Lui Dîncu îi surțde ideea și încearcă să o expună și iese ceva prost din care jurnalistul de la stiri pe surse rezumă ceva și mai prost.

Esența mesajului rămâne, ministrul Dîncu vrea o abordare ca acum 30 de ani, și care a ținut România în zona gri de influență rusească mulți ani până am intrat în NATO.

Până la această declarație, intervențiile ministrului Dîncu denotau necunoaștere, incoerență și lipsă de profesionalism.

Dar cu referința la situația României de acum ”30 de ani” poziția și atitudinea lui nea Vasile este una vădit pro-rusă și manipulativă.

Da, acum 30 de ani, România era alături de Rusia, dar eram izolați de Uniunea Europeană și NATO. Acum 30 de ani, cu Ion Iliescu, România avea cea mai proastă situație de securitate, aveam o democrație de fațadă și tările din Europa de Vest ne țineau în carantină politică.

Deci la Ministerul Apărării se poate și mai rău decât pe vreme lui Ciucă.

Să sperăm că Vasile Dîncu nu va sta prea mult ca ministru al apărării că nu se știe ce mai propune.

Publicat de

Claudiu Degeratu

Sunt sociolog si expert in securitatea națională, internațională, NATO, UE, apărare si studii strategice. Am lucrat in cadrul MApN in diferite funcții timp de 13 ani si continui sa ma implic in acest domeniu ca expert independent. Am apariții la tv si radio si particip la conferințe de profil. Mai multe detalii despre mine găsiți pe Linkedin.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.