Nea Vasile Dincu „Scutul de la Deveselu nu apara Romania, in principal.”

Nea Vasile Dincu, pseudoministrul psdist al neapararii nationale a comis aseara cea mai deliranta declaratie la Digi 24 TV in jurnalul de seara. Inregistrarea emisiunii o gasiti aici.

De la minutul 1:18:28 Nea Vasile Dincu emite cea mai mare gogomanie legata de scutul de la Deveselu : „scutul de la Deveselu nu apara Romania, in principal. Este scutul NATO…” Nu este singura prostie spusa senin de Dincu, intreg momentul de la Digi 24 TV este presarat cu confuzii de termeni, aprecieri naive, folosirea gresita a unor termeni si angajamente pioneresti ca angajeaza Romania in proiectele de achizitii germane.

Cineva trebuie sa ii dea sa citeasca Acordul între România și SUA privind amplasarea sistemului de apărare împotriva rachetelor balistice al Statelor Unite în România

Articolul III

NATO si Sistemul de Aparare împotriva Rachetelor Balistice al Statelor Unite

4. În contextul si în conformitate cu Tratatul Atlanticului de Nord si cu Parteneriatul Strategic dintre România si Statele Unite ale Americii, Statele Unite sunt angajate în mod ferm pentru securitatea României si, în cadrul angajamentului NATO în acest sens, sa apere România, împreuna cu populatiile, teritoriul si fortele europene ale NATO, prin intermediul sistemului lor de aparare împotriva rachetelor balistice, contra amenintarii în crestere reprezentate de proliferarea rachetelor balistice si împotriva unui potential atac cu rachete balistice.

Poate totusi se gandeste cineva la guvern sa il lase pe Nea Vasile la vatra ca deja bate campii periculos de mult si este doar o chestiune de timp pana cand ne vom face de ras in stil mare.

Publicat de

Claudiu Degeratu

Sunt sociolog si expert in securitatea națională, internațională, NATO, UE, apărare si studii strategice. Am lucrat in cadrul MApN in diferite funcții timp de 13 ani si continui sa ma implic in acest domeniu ca expert independent. Am apariții la tv si radio si particip la conferințe de profil. Mai multe detalii despre mine găsiți pe Linkedin.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.