Legenda corvetelor lui Manole

Conform news.ro epopeea programului pentru corvetele Marinei militare continua. Evident cu ajutorul neprecupețit al guvernului militar-socialist condus de Generalul Ciucă.

Dîncu, despre termenul pentru achiziţia de corvete: Ni s-a cerut ieri o nouă amânare, pentru că această asociere dintre Naval Group şi Şantierul Naval Constanţa s-a mai prelungit cu câteva luni până în septembrie

Au trecut 6 ani de la primii pasi pentru a achizitiona noile corvete, iar Manole din legendă deja se simte depasit total de Nea Vasile Dancu si de realitatea guvernarii haotice care bate filmul.

După ce ministrul apararii s-a batut cu caramida in pieptul ardelenesc fraged ca nu va mai tolera nicio amanare acum vedem ca anunta o alta amanare in speranta ca partea franceza va veni cu o oferta de pret de la nivelul anului 2019 probabil. Evident ca nu se va intampla, de trei ani preturile au crescut si acum ori vom primi oferta sa primim doar 2 corvete de toti banii din bugetul aprobat sau sa primim 3 corvete fara toate echipamentele prevazute initial.

Vor fi asa niste copai frumoase de tabla care plutesc si capitanul va avea un binoclu, o pusca si un par de frasin pentru lupta de aproape la abordaj. Marinarii vor primii cozi de lopeti si tricouri cu Piratii din Caraibe pentru a baga in groaza inamicii.

Pe catarg va flutura un drapel de lupta cu Avram Iancu si membrii Grupului de la Cluj ctitori in stil neo-romanesc.

Circula si o gluma

” – De cate ori are dreptul guvernul Ciucă să amâne achizitia corvetelor?

– De tot atâtea ori câte oferte trimite Damen.”

Publicat de

Claudiu Degeratu

Sunt sociolog si expert in securitatea națională, internațională, NATO, UE, apărare si studii strategice. Am lucrat in cadrul MApN in diferite funcții timp de 13 ani si continui sa ma implic in acest domeniu ca expert independent. Am apariții la tv si radio si particip la conferințe de profil. Mai multe detalii despre mine găsiți pe Linkedin.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.