Etapa 2-a de vaccinare COVID19- Noi confuzii, noi bâlbe de comunicare

Pagina de programare pentru vaccinare nu este actualizata cu ultimele decizii adminsitrative, de exemplu nu scrie nicaieri ca programarea incepe astazi la 15.00.

Daca esti anagajat dar nu intr-un domeniu cheie si daca ai o boala cronica atunci vei risca sa nu iti faci prea usor vaccinarea.

Guvernul ar fi trebuit sa lase la liber progrmarea pentru toata populatia.

Nu trebuia sa se faca programare in etape.

Si dupa inscriere, echipa responsabila trebuia sa ii programeze cetatenii dupa criteriile stabilite in formularul electronic.

Medicii de familie au fost lasati total pe dinafara si acesta este cel mai mare esec de strategie pentru vaccinare.

Medicii de familie aveau un rol clar in programarea etapa a 2 -a dar asta era in decembrie acum nu se mai stie.

Medicul meu de familie mi-a transmis ca sa imi fac direct programarea, deci nu mai este valabila procedura din decembrie.

Am vazut si articole confuze, de exemplu in Hotnews Etapa a doua a vaccinării împotriva COVID-19 unde au luat de bune precizarile din screenshotul de mai sus si nu au verificat rolul medicilor de familie care in acest moment este zero barat. Daca ar fi intrebat cativa medici jurnalistul ar fi aflat ca medicii nu au primit instructiuni pentru programarea batranislor si pentru cei cu boli cronice.

In fine, nu credeam ca vom intra in asemenea confuzii si greseli de comunicare si se vede clar ca organizarea nu are acuratete.

Din pacate coordonatorul militar V. Gheorghita si-a pierdut si bruma de rol de comunicare pe care o mai avea anul trecut. Masurile adminstrative luate de Guvern, mai ales de MAI si M. Sanatatii plus polemica cu autoritatile locale pe tema centrelor de vaccinare l-au bagat pe medicul Ghoeghita intr-un con de umbra si de fapt el nu decide nimic.

Publicat de

Claudiu Degeratu

Sunt sociolog si expert in securitatea națională, internațională, NATO, UE, apărare si studii strategice. Am lucrat in cadrul MApN in diferite funcții timp de 13 ani si continui sa ma implic in acest domeniu ca expert independent. Am apariții la tv si radio si particip la conferințe de profil. Mai multe detalii despre mine găsiți pe Linkedin.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.