Cine trage la caruta USR PLUS ?

Deci cine trage la caruta USR PLUS ? Intreb si ma intreb pentru ca am vazut plecarile unor oameni desemnati pe liste (dar nu pe locuri eligibile) cu nume, cu audienta, cu pregatire si cu proiecte relevante.

Probabil ca acum se decanteaza apele la PLUS. Polul celalalt, USR a trecut printr-un ciclu de alegeri primare interne si asta a generat mai multa coeziune si probabil un alt tip de motivatie. Au trecut prin selectia interna de partid si cred in sansa lor de a avansa in partid nu imediat ci pas cu pas si etapa cu etapa.

Unii nu sunt facuti pentru viata d epartid, au initiative personale, personalitati aparte, isi cunosc probabil valoarea si au evalaut sansele sa o ia de la zero intr-un partid nou. Iar evaluarea nu a iesit asa cum doreau.

Inclin sa cred ca tehnocratii au aceasta tendinta sa evite viata de partid pentru simplul fapt ca specializarea lor este asa de avansata incat ar fi mai eficient pentru eu sa astepte o oportunitate de un alt tip decat sa se apuce de proiectul unui partid nou.

Nici chiar lui Ciolos nu i-a fost usor sa faca tranzitia de la un tehnocrat la fondator de partid. Cateodata chiar el simte ca nu este in miezul lucrurilor, ca nu controleaza asa cum controla cand era tehnocrat si e chiar ingrijorat ca trebuie sa invete din mers arta compromisului pentru partid nu pentru propria cariera.

Cam despre asta este vorba la aceste plecari, e geu sa faci tranzitia, indiferent cat de permisiv este mediul intern al partidului. Can dun tehnocrat incepe sa compare costul compromisului pentru propria cariera cu costul compromisului pe care trebuie sa il faca in partid il cam ia groaza.

Dupa un ciclu complet, europarlamentare, prezidentiale, locale si generale, vor mai disparea din aceste probleme si echipele si factiunile se vor mai coagula. Inclin sa cred ca alianta USR PLUS va pastra o doza mare de tehnocratism dar va trebui sa consolideze si sa dezvolte prima generatie de cadre de partid. Doar cu tehnocrati ambele partide nu vor creste, ar fi nevoie de oameni care trebuie sa specializeze pe activitatea filialelor.

Pentru ca la intrebarea „cine trage la caruta USR PLUS ?” raspunsul nu trebuie sa vizeze doar organizarea de campanii si evenimente. Sa atragi membri, sa gestionezi resurse, sa duci lupta politica in teritoriu dincolo de marsuri si stat la cort ai nevoie de o structura diferita. Pentru moment USR are un avans de dezvoltare si maturizare care influenteaza major activitatea Aliantei, PLUS mai are de trecut multe teste iar greul pentru Ciolos a inceput. Din sondaje reiese ca notorietatea lui Ciolos nu a adus asa multe procente Aliantei USR PLUS. Pentru ca notorietatea pe pesoana fizica tehnocrata nu va echivala cu increderea in partid si nu dubleaza voturile pentru Alianta peste noapte. Deci USR si PLUS inca trag diferit la aceeasi caruta dar important este ca vor sa traga.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.