Catastrofa pandemica in regim saptamnal

Luni, 18 octombrie – OMS face o vizita fulger in Romania.

Marti, 19 octombrie – Presedintele a declarat ca suntem intr-o catastrofa nationala.

Tot marti, 19 octombrie – Presedintele convoaca o sedinta pentru 20 octombrie cu responsabilii pe motiv ca ne confruntam cu o catastrofa.

Miercuri, 20 octombrie- Presedintele tine sedinta si ne anunta ca se vor lua masuri care vor intra in vigoare de luni, 25 octombrie.

Putem observa ca dureaza 7 (sapte) zile ca responsabilii din Romania sa iai niste masuri care ar trebui luate nu intr-o saptamana ci in 24 de ore.

Dupa 1 an si 10 luni statul roman nu este pregatit sa introduca masuri de urgenta. Masurile luate dupa 1 saptmana sunt un exemplu clar al neputintei si al esecului.

Nu imi pot imagina cum poate presedintele K. Iohannis sa accepte sa treaca 1 saptamana dupa ce tot el declara ca este catastrofa?

Miercuri, 20 octombrie, sedinta de la Cotroceni a inceput la ora (later edit thanks @Veronica) 17.30. Cam asa sunt sedintele de urgenta, se tin mult dupa micul dejun, mai pe seara.

Nu la 6 dimineata, nu la 7 dimineata, nu la 12 noaptea, Cotroceniul prefera ora 17.30.

Alti fraieri tin sedintele de urgenta noaptea si nu pleaca din birou cu zilele daca sectiile ATI ar fi pline ca la razboi.

Publicat de

Claudiu Degeratu

Sunt sociolog si expert in securitatea națională, internațională, NATO, UE, apărare si studii strategice. Am lucrat in cadrul MApN in diferite funcții timp de 13 ani si continui sa ma implic in acest domeniu ca expert independent. Am apariții la tv si radio si particip la conferințe de profil. Mai multe detalii despre mine găsiți pe Linkedin.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.