Asistenta sociala, briliantul social-democratiei romanesti

Poate nu s-a inteles foarte bine ce a dorit sa transmita Marcel Ciolacu in cazul masurilor luate privind azilele.
Daca se aplica la modul serios controlul national la azile efectul va fi ca multe vor fi inchise si batranii ar trebui mutati imediat.
Dupa ce va vedea prin controale in cateva judete adevarata anvergura a dezastrului asistentei sociale dezvoltate de PSD in 30 de ani probabil ca restul controalelor, vor fi facute de forma.
Guvernul nu are destule locatii sa mute batranii din azilele inchise asa ca roaga Biserica si ONG urile sa ajute cu preluarea batranilor.
Locatiile provizorii nu sunt avizate, nu exista destul personal si deci va fi o improvizatie cu risc pentru sanatatea batranilor.
Acest control ar trebui sa fie facut la standarde (acele standarde predate la greu prin anumite facultati care 30 de ani au pregatit „specialisti ” in asistenta sociala si pe care acum nu ii gasim si dam batranii pa mana unor privati ).
Apropo, ca toata lumea iese sa comenteze la TV despre caz dar „corifeii” asistentei sociale in Romania par plecati cu totii in strainatate.
De la conferinta din Barcelona, Roma sau Paris altfel se vad problemele din Voluntari.
Sper ca acest control national sa fie transparent, sa vedem daca este facut aplicand niste standarde si ar trebui sa mai aflam concluziile acestui control, deciziile, masurile luate si propunerile.
Marcel Ciolacu nu a asteptat concluzia controlului, a cerut schimbarea sistemului, el stia ce stie toata lumea ca sistemul de asistenta, briliantul social-democratiei romanesti, e dezastru.
Mai ingrijorator este ca nu stim daca Marcel Ciolacu a luat masuri serioase privind gestionarea batranilor care vor fi relocati.

Publicat de

Claudiu Degeratu

Sunt sociolog si expert in securitatea națională, internațională, NATO, UE, apărare si studii strategice. Am lucrat in cadrul MApN in diferite funcții timp de 13 ani si continui sa ma implic in acest domeniu ca expert independent. Am apariții la tv si radio si particip la conferințe de profil. Mai multe detalii despre mine găsiți pe Linkedin.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.