Orasul de alama

Am scris ieri despre Lupoaica de alama si am incheiat sumbru cu ideea ca nu se stie ca pamantul ce ar putea sa mai gaseasca o ancheta extinsa.

Si totul a inceput de la o coada rupta. Are si vandalismul unele valente. Sa speram ca vor fi cautate la coada si chiar sub coada toate statuile din Bucuresti ca poate cine stie ce surprize vom avea.

Astazi, ce sa vezi, uite ca se extinde scandalul, se pare ca ar mai fi inca 4 statui de alama si nu de bronz. G4Media.ro s-a ocupat de asta.

Scandalul statuilor din alamă se extinde: Primăria îl acuză pe Ioan Bolborea că ar fi falsificat alte patru opere de artă. Artistul califică plângerile drept ”prostii”

Acuma ce sa facem ? Probabil ne vom apuca sa vedem daca nu cumva si Arcul de Triumf ar avea ceva probleme, o fi din rigips ? Palatul Parlamentului o fi din placaj de lemn ?

Interesant este ca tot scandalul a iesit la iveala dupa o alta stire din 3 aprilie.

Via Hotnews

Primăria Capitalei vrea să dea din bugetul pe anul 2019 circa 53 milioane de lei pentru biserici și circa 7 milioane lei pentru statui

„Administrația Monumentelor și Patrimoniului Turistic, instituția care se ocupă de statui vrea să mai cheltuiască în 2019 circa 3 milioane lei pentru România Parc – Realizarea unui contur cultural al României – monumente și clădiri, efigii ale culturii românești, dar și 1,3 milioane lei pentru 10 piese de mobilier urban ”sustenabil” cu copaci solari. Instituția are în total, în 2019, un buget de investiții de circa 17 milioane lei. „

Deci avem intai bugetul pentru statui pe 2019, dupa avem scandalul cu lupoiaca de alama si acum avem inca 4 noi statui intrate in ancheta.

 

 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.