James Comey si un gambit pentru Moscova

Presedintele Donald Trump a inceput sa joace sah cu Kremlinul. Si joaca in stilul sau. A preferat pentru deschidere un gambit. Dar nu stim care. Al damei sau al regelui ? Mai precis l-a demis pe James Comey, un pion care parea sa fie obstacolul cel mai dificil al netezirii relatiilor ruso-americane. Culmea este ca gambitul damei mai este numit si Gambitul Alep in onoarea lui Philipp Stamma .  Dar poate ca este un gambit la regelui ? Sau poate altul ?

In concluzie, incepe sa devina mai transparent modul de operare al administratiei americane. La intalnirea cu presedintele Chinei a preferat Varianta Dragon din Apararea siciliana, cu rusii a jucat la deschidere un gambit. Urmeaza ca presedintele Trump sa joace deschiderile cu NATO si UE, sa vedem ce: poate Deschiderea Sokolschi numita si deschiderea poloneza sau Urangutan sau poate Deschiderea Benko sau deschiderea ungureasca?

Pana atunci, rusii sunt la mutare ! Poate o aparare semi-slava, varianta Moscova. 🙂

 

Publicat de

Claudiu Degeratu

Sunt sociolog si expert in securitatea națională, internațională, NATO, UE, apărare si studii strategice. Am lucrat in cadrul MApN in diferite funcții timp de 13 ani si continui sa ma implic in acest domeniu ca expert independent. Am apariții la tv si radio si particip la conferințe de profil. Mai multe detalii despre mine găsiți pe Linkedin.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.