Inzestrarea Armatei. Faza pe discutii si convorbiri

De al stiripesurse aflam ca MApN apasa pe aceleratie, adica a inceput o serie de intrevederi cu diferite agentii si autoritati, lucru de apreciat dar si de criticat.

MAPN a discutat cu Consiliul Concurenței și cu ANAP despre înzestrarea armatei

Ar fi de apreciat ca MApN vrea sa schimbe ceva sau sa gaseasca solutii la ceva.

De criticat ar fi mai multe.

  • Sefii de la MApN ar fi trebuit sa se vada cu sefii de la Ministerul Finantelor. Ca sa fiu si mai clar, de fapt Ministerul Finantelor ar trebui sa fie primul responsabil cu o reforma a legislatiei in acest domeniu. MApN si Ministerul Economiei sunt beneficiari unui eventual nou pachet legislativ sau de politici.
  • Peste tot si pe la toti, MApN ar trebui sa mearga la consultari numai impreuna cu Ministerul Economiei, acolo unde este o parte din sectorul industrial special.
  • MApN ar fi putut sa mearga sa se vada, mai ales, cu membrii Comisiilor parlamentare de finante, aparare si legislativa, trei comisii cruciale pentru procesul de inzestrare. (am uitat ca este vacanta pentru alesii neamului)
  • MApN ar fi trebuit sa mearga la consultari mai ales cu patronatul din industria de aparare.

Publicat de

Claudiu Degeratu

Sunt sociolog si expert in securitatea națională, internațională, NATO, UE, apărare si studii strategice. Am lucrat in cadrul MApN in diferite funcții timp de 13 ani si continui sa ma implic in acest domeniu ca expert independent. Am apariții la tv si radio si particip la conferințe de profil. Mai multe detalii despre mine găsiți pe Linkedin.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.