Experimentul PNL

Cand spun experimentul PNL ma refer la ideea da a lua un jurnalist cu un anumit profil de la o televiziune si cocotarea lui in fruntea listei de candidati politici. Pe vremuri PSD si PRM luau in trasura sportivi, cantareti si actori dar nu erau bagati in fata. Moda a trecut, a venit randul copiilor de baroni, amantelor si rudele patronilor. La PNL este putin altfel.

Rares Bogdan, Ludovic Orban Foto credit Adevarul

PNL in era experimentelor

Rares Bogdan ar fi al doilea experiment al PNL dupa sustinerea lui Marian Munteanu. Diferenta dintre cei doi este mare in materie de notorietate. Asa cred, si este in favoarea lui Marian Munteanu. Rares Bogdan venit din presa, Marian Munteanu venit din afaceri.

Exista insa asemanari intre cele doua experimente. Cea mai evidenta este eticheta nationalista. Foarte puternica, pe filon religios la Marian Munteanu si poate mai estompata la Rares Bogdan. Ambii, la data nominalizarii lor, nu erau inregimentati politic si criticau intens elitele politice actuale si guvernarea.

O alta asemanare este ca nici M. Munteanu si nici Rares Bogdan nu au sustinere in partid, in PNL. Ambii par parasutati sau trimisi sa candideze la acest partid dar au sprijinitori, lobisti in afara partidului.

Ce sanse are PNL cu Rares Bogdan ?

PNL a simtit ca propaganda populist-nationalista facuta de PSD a modificat profilul alegatorului si spera ca niste „patrioti” aprobati de PNL sa devina o alternativa la oferta electorala PSD unde totul va fi „garantat de Liviu Dragnea”.

PNL, din pacate pentru ei, nu poate fi convingator pentru o asemenea nisa in crestere pe fundamente nationaliste si mai ales populiste. PSD tine captiv mult mai profesionist aceste segmente de votanti, iar acestia nu vor migra spre liberali, chiar daca ar veni cu Avram Iancu.

Eu ma astept ca Rares Bogdan sa aiba o campanie electorala separata de a PNL, el nu poate fi integrat si acceptat usor, asa cum nu a fost nici Gigi Becali, care parea oaia neagra a liberalilor. In paralel, restul echipei PNL va sta solidara si mai pragmatica pe o strategie electorala de partid.

„Noi suntem alături de Rareș în această întreprindere a lui de a schimba haina jurnalistică cu cea politică. Noi  îl sprijinim pe Rareș Bogdan, dar nu PNL. Suntem alături de el, dar nu de PNL.” a spus Cozmin Gușă în direct la Realitatea TV. via stiripesurse

Pentur ca Rares Bogdan va incerca o strategie individuala asta il va vulnerabiliza in fata atacurilor PSD, asa ca s anu ne surprinda daca jurnalistul de la Realitatea tv va deveni rapid o palida amintire a moderatorului vocal. PSD il va anihila destul de usor pe Rares Bogdan si probabil ca va deveni o problema interna a PNL in loc sa devina o locomotiva.

Cam asta va fi soarta lui Rares Bogdan, destul de apropiata de a lui Marian Munteanu.

 

 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.