SIE, statistici, calcule si concluzii

Ma mira decizia presedintelui Iohannis de a numi un director la SIE dupa alegeri, adica undeva prin februarie 2017. Nu vad de ce sa perpetueze modelul anterior de fragmentare a conducerii politice a serviciului folosind solutia directorului interimar etern? Motivul ca Parlamentul este prea ocupat cu alegerile nu tine. Probabil ca presedintele nu doreste o negociere cu PSD pe tema asta si atunci asteapta un moment prielnic. Si mai probabil ca Iohannis va negocia functia cu PSD pentru alte obiective politice in loc sa procedeze ca Basescu care a oferit functia unora din opozitie.

Am facut un mic calcul pe care il gasiti in linkul de mai jos  si din care reiese ca pentru un plan managerial coerent, folosirea excesiva a directorului interimar de fapt fragmenteaza actul de conducere.

Click pe link sie

 

 

Publicat de

Claudiu Degeratu

Sunt sociolog si expert in securitatea națională, internațională, NATO, UE, apărare si studii strategice. Am lucrat in cadrul MApN in diferite funcții timp de 13 ani si continui sa ma implic in acest domeniu ca expert independent. Am apariții la tv si radio si particip la conferințe de profil. Mai multe detalii despre mine găsiți pe Linkedin.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.