Democrația românească de polipropilenă

Pe marginea scandalului de la Sectorul 1. Am impresia că democrația românească este foarte bine prezentată în imaginile surprinse în locul de depozitare al buletinelor de vot. Un birou electoral din capitala țării, din epicentrul standardului democratic.

Însă care pare mai mult ca fiind buricul nespălat cu cercel al democrației românești. Din vârful piramidei acestei democrații, din sectorul 1, cel cu mari pretenții, vedem cum e gestionat administrativ votul nostru .

Postez o captură de imagine din înregistrarea respectivă pentru că ne va ajuta mai încolo.

În iureșul iscat pe media și la tv evident că toată lumea se focalizează pe esență. Un grup de persoane au intrat în depozitul de voturi și de aici toată tevatura.

Cine sunt? Ce au urmărit? Ce făceau acolo în toiul nopții?

Încercarea de manipularea a celor de la Antene și a geniilor carpatine de la PSD a fost evidentă. Pentru mine, efortul lor (PSD Antene) se înscrie în lungul șir de comportamente lipsite de etică și moralitate față de cetățean. Hai să spunem că forțezi nota cu concurența, intri în polemici, dar manipularea asta a vizat pe cetățeni. Dar nu despre această parte a scandalului vreau să vă vorbesc.

Altceva din aceste imagini mi se pare că are legătură cu democrația din România.

Să facem abstracție de oamenii din imagine. Ce vedem?

Ce vedeți voi dacă scoatem persoanele din poză ?

Vedeți cumva niște saci cu buletine de vot? Evident.

Mai vedeți și altceva?

Niște scaune, o canapea. Nimic interesant.

Cred că vă scapă esențialul. Priviți cu atenție GRĂMEZILE de saci.

Priviți cu atenție DEZORDINEA din toată încăperea.

Priviți cu atenție HAOSUL dintr-un birou electoral românesc în care se gestionează voturile noastre.

Nu vă indignați de dezordinea din încăpere? Nu prea vă deranjează.

Explicația este simplă. De 30 de ani democrația noastră funcționează în asemenea saci de polipropilenă.

Sacul cu voturi este stâlpul democrație românești.

Ne-am obișnuit cu această haotică democrație a sacului cu buletine de vot aruncat în grămadă. Nu ne mai deranjează brambureala administrativă iar unii abuzează pentru a manipula un sistem administrativ dezorganizat și pentru a ajunge la putere.

Dacă intri într-o casă în dezordine te lămurești repede despre proprietari.

Dacă intri în depozitul BES1 te lămurești cum stăm cu democrația în România.

Dar hai să intrăm în alte case și să vedem cum își depozitează alții buletinele de vot. Am făcut o selecție de pe mai multe continente. Le-am postat mai jos.

Nu se mai folosesc scaci de polipropilenă de muuuuult de tot în alte democrații iar ordinea în care sunt depozitate buletinele de vor este impecabilă.

Democrația autentică aduce ordine și are un mod pașnic de a impune respect.

O să închei abrupt. Asta e democrația din România. Ce ați văzut sau poate că nu ați dorit să vedeți în imaginile de la BES1. Ne deranjează selectiv doar ce fac unii și alții dar nu ne mai deranjează atât de mult stare generală. Mă deranjează manipulările PSD dar sunt obișnuit cu ele, însă guvernul Orban a tolerat un haos administrativ și o delăsare în organizarea alegerilor.

Aceasta este democrația noastră. Niște grămezi de buletine de vot, de bune intenții și așteptări din parte cetățenilor în care unii scormonesc discreționar în noapte ca după aceea să spună că totul a fost democratic.

Vom avea democrație când vor dispărea acei saci de polipropilenă împreună cu cei care îi tot folosesc în România de vreo 30 de ani. Aviz guvernului liberal.

Să vă uitați și la restul pozelor și să comparați cu ce ați văzut la noi.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.