Cu conducerea militara a Armatei in concediu

Actualizare – aceasta initativa este de fapt a PNL dupa cum se poate vedea pe pagina Parlamentului aici.

Am citit stirea ca actuala majoritate PSD din Camera Deputatilor a decis sa schimbe prevederile pentru numirea comandantului SMG (actualul Stat Major al Apararii).

Au marit la 5 ani termenul pe care sa fie ales seful SMG, au redus la 3 luni intervalul de depunere a propunerii si partea interesanta vine acum.

Mandatul Șefului Statului Major al Apărării, aflat în funcție la data intrării în vigoare a legii, se prelungește până la data de 1 iulie ce urmează îndeplinirii mandatului său inițial.” via Stiripesurse.ro

Pe scurt, actualul sef al SMG, generalul Ciuca va mai sta pana la anul in 2020. Spun literalmente ca va mai STA pentru ca guvernul PSD, ministrul Les & Compania deja l-au izolat si il tin doar de forma.

Dupa procesul in contencios adminsitrativ prin care PSD a urmarit sa conteste prelungirea mandatului, evident ca ruptura a fost definitiva intre conducerea politica si conducere militara a MApN. Efectele sunt clare. Politizare, ingerinte politic pe programele majore, lipsa de persepctiva, blocaje pe licitatii si esec total pe folosirea eficienta a bugetului alocat. Asa ca actualul sef e tinut de forma si sub control strict al PSD facut prin subalterni promovati de ministrul Les in conducerea SMG.

Ma astept ca generalul Ciuca sa nu realizeze penibilul situatiei in care este si probabil chiar a tras sfori sa mai stea inca 9-10 luni. Nu a urgentat rezolvarea situatiei precare in care se afla, total discreditat de actiunile politice pe care le-a tolerat din partea PSD. Jalnica soarta a avut a acest general, de la locotenet-colonelul aflat in gratiile PSD din anii 2000 la generalul de acum tarat prin tribunale de acelasi PSD care l-a promovat in ierarhie. Generalul nu stie cand sa se retraga, are doar instinct de adaptare la situatii jenante.

Intre timp nici presedintele Iohannis si nici PSD nu au incercat sa treaca peste momentul procesului, fiecare a blocat luni de zile o procedura si au incalcat legea aflata in vigoare.

Noile modificari, abuzive, par sa fie tolerate si de o parte din opozitie, probabil PNL. Aceste modificari sunt rezultatul unui compromis politic in PSD si presedintele Iohannis prin care se amana periculos de mult o decizie care trebuia luata in noiembrie -decembrie.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.